Help, We zijn onafhankelijk!


Font Awesome Icons 14 februari 2021

December 2020. Een ERP-leverancier belde me: “Hé Eelco, zie ik nou op jullie site dat jullie Microsoft leverancier zijn geworden?”. Wat een vraag! En nog wel van een ERP-leverancier die geen Microsoft-ERP levert. Ik moest er om lachen en vertelde dat Microsoft wereldwijd marktleider is in het leveren van software-oplossingen ter ondersteuning van de kantoorautomatisering. En dat dat bij onze klanten maar ook bij zijn klanten het geval is. “Jij herkent toch ook dat klanten bezig zijn om het digitaal samenwerken verder te faciliteren met Microsoftproducten Teams en SharePoint? Juist in deze tijd”.

Ik vertelde hem verder dat wij, van Hersense, klanten al jaren adviseren bij outsourcing, het inrichten en gebruiken van verschillende Microsoft toepassingen. Bijvoorbeeld SharePoint, Teams of PowerBI. Wij verlenen diensten en verkopen geen licenties……. Dát staat op onze site! Het heeft niets met Microsoft-ERP’s te maken. “Oké”, was het antwoord van de leverancier, “laten we hier in januari nog maar een keer op terugkomen”.

Laten we eens kijken naar de vraag achter de vraag. Want die is er natuurlijk. De vraag ging over onze onafhankelijkheid! Wij luisteren naar klanten. Daarnaast mogen we ze adviseren. Uiteindelijk kiest de klant. In de ERP markt is er voldoende keuze. Wil je daar geen Microsoft platform, dan zijn er goede alternatieven.

Op het gebied van de kantoorautomatisering is het platform van Microsoft (MS 365) leidend. Daar ligt het heel anders, want eigenlijk zijn er geen goede alternatieven voorhanden. Daarom beschikken wij (Hersense) over een MS 365-poot waarmee we kwalitatief hoge Microsoft-dienstverlening aanbieden. Deze richt zich met name op de verdere optimalisatie en digitalisering van de kantoorautomatisering. Maar dat kan iedereen leren en dat is ook de strategie van Microsoft.

Ik zie dat de niet Microsoft ERP-leveranciers worstelen met het Microsoft-vraagstuk. Een mooi voorbeeld is PowerBI. De database ‘open’ zetten voor Power BI doen ze niet snel. En dat terwijl de klanten het voordeel ervan inzien en dit een dikke wens is. Kwestie van luisteren naar je klant.

De Microsoft-producten zijn een grote doos Lego aan het worden. Maar het in elkaar klikken en laten passen is een kunst op zich aan het worden. Daar zijn we goed in en daar willen we goed in blijven. Indirect is de vraag die de ERP-leverancier stelde natuurlijk de vraag naar onze onafhankelijkheid. Nou dat zijn we. Wij implementeren niet voor een leverancier maar aan de zijde van de klant. En waarom? Omdat we onafhankelijk willen zijn in onze advisering. Dat zijn we en dat blijven we.