‌‌
‌Opleidingen & trainingen

De Scrum aanpak is uitermate geschikt om complexe projecten snel van de grond te krijgen. De cursus Scrum Master is gericht op personen die binnen een organisatie de rol van Scrum Master hebben of gaan krijgen. Dit kunnen leidinggevenden, medewerkers of projectmanagers zijn. Daarnaast is deze cursus ook bedoeld voor iedereen die meer over Scrum wil weten.

Scrum Master (niveau PSM1)

Doelgroep
De Scrum aanpak is uitermate geschikt om complexe projecten snel van de grond te krijgen. De cursus Product Owner is gericht op personen die het maximale uit Scrum willen halen door het team te inspireren en inhoudelijk te sturen. Dit kunnen leidinggevenden, medewerkers of projectmanagers zijn.

Wat is SCRUM?
Scrum is een werkwijze waarbij in teamverband iedere 2 tot 4 weken een product wordt opgeleverd. Naast deze kort cyclische werkwijze (de sprint) is Scrum vooral een specifieke manier van denken die voor allerlei soorten veranderingen en projecten toepasbaar is. De kern van Scrum is het werken met een zelfsturend team. Dit team plant het werk, bepaalt op welke wijze het werk uitgevoerd gaat worden en verdeelt de taken. Binnen het scrum team bestaan drie hoofdrollen. Dit zijn:

De Product Owner: De Product Owner is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het product en bepaalt in welke volgorde de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

‌De Scrum Master: De Scrum Master is ervoor verantwoordelijk dat Scrum wordt begrepen binnen het team en de organisatie. De Scrum Master coacht en faciliteert het team en zorgt ervoor dat het team optimaal kan presteren.

‌Het Ontwikkelteam: Het ontwikkelteam is verantwoordelijk voor het daadwerkelijk uitvoeren van het werk.

Wat heb je eraan?
Na afronding van deze cursus ben je er klaar voor om binnen de organisatie de rol als Product Owner op je te nemen en ben je tevens prima in staat om het officiële certificaat Professional Product Owner (PSPO) van Scrum.org te behalen.

Het programma
Het eerste gedeelte van de cursus neemt 1 dagdeel in beslag en wordt gezamenlijk in een groep met maximaal 3 deelnemers via Teams gegeven.

Tijdens dit dagdeel komen de volgende onderwerpen aan bod:

 - Het verschil tussen Agile, Lean en Scrum
 - Wanneer is Scrum toepasbaar en wanneer niet
 - Het Scrum-framework
 - Welke rollen en verantwoordelijkheden vallen binnen het Scrum framework
 - Backlog management
 - Hoe verloopt een Sprint
 - Verdieping op de rol Product Owner

‌Het tweede gedeelte bestaat uit een individuele terugkoppeling van 1 uur.

Aan het einde van het eerste dagdeel wordt een aantal huiswerkopdrachten en oefeningen meegegeven. Tijdens de individuele terugkoppelsessie wordt dit besproken.

‌De totale tijdsduur beslaat 1 dagdeel en 1 uur. De kosten bedragen € 500. Dit is exclusief het examen.